Tore Andersen

Tore Andersen: Sanger og låtskriver

Nyheter

Følg med på hva som skjer med Tore og musikken hans!

Du kan også lese oppdateringer på Tores Facebook side!

Tore Andersen er død

Det er med stor sorg vi må meddele at Tore døde brått og uventet 26 desember 2015, 55 år gammel. Han var på vei hjem fra et familieselskap da hjertet stoppet. Både ambulanse og legehelikopter kom raskt til stede, men livet stod ikke til å redde. Familien er i sorg over det som skjedde, men det er en trøst at Tores musikk vil leve videre. Våre tanker går til hans etterlatte.

Hilsen fra USA!

I det meste av oktober har Tore vært i USA. Der har han jobbet med låtskriving og opptredener på blant annet Frank Browns International Songwriters Festival i Florida.

Tore hilser og takker alle som kom og så og hørte på sommerens turne!

Tore aktiv som produsent

Tore har vært produsent og låtskriver på to norske CD’er utgitt i oktober.

Bjørn Wikøren

Debut-CD'en fra Bjørn Wikøren heter ”Almost like being there“ (Sanden Media ). Den inneholder tre av Tore’s låter.

Foruten balladen “I can’t love without you” kan du høre “Redneck rendezvous“, som Tore har skrevet sammen med Karren Pell, og “Adeline“ som Tore har komponert sammen med Bill Booth.

Plata ble spilt inn i Nashville og Oslo i 2009/10, og Bjørn gjør tradisjonell country. Du finner den på Itunes.

Anne Berit Andersen’s (ikke i slekt..) debutplate ”Maleri” (Mariann Records) ble produsert av Tore i Oslo i sommer. Plata inneholder to av Tore’s originallåter med nordnorsk tekst. Finn CD'en, og hør ”Snart vil mørket slippe taket” (She’ll be leaving in the morning) og ”Vår kjærligheit” (A little love).

Tore leverer sanger til Tone Silvia Holen

Tone Silvia Holen

Den meget etterlengtede debut-CD'en fra Tone Silvia Holen – ”Blue Rose” – er endelig ute.

CD'en er produsert i Nashville av Randy Kohrs.

Blant en rekke flotte sanger inneholder plata to av Tore’s låter, ”A little love” og ”The train left town”. Begge er nydelig tolket av en av Norges aller beste kvinnelige countrysangere. Denne anbefales! Du finner den forøvrig på http://www.cdon.no.

Duett med Linda Kvam

Linda Kvam

Tore synger duett med Linda Kvam på hennes nye CD.

Låten "Faithfully yours" er en ballade Linda har skrevet selv. Albumet heter forøvrig “Anything for love”.

Tore vinner “Spellemannsprisen 2009”!

Det var vel Tore selv som ble mest overrasket, da hans navn ble lest opp som vinner av Spelemannsprisen for beste countryplate i 2009; “Right around the corner”. Selv var han sikker på at Jonas Fjeld skulle vinne.

Tore Andersen med Spellemannspris

Foto: Grete Kristin Alternes

Ikke desto mindre ble det Tore som gikk hjem med den gjeve prisen, som altså kom på “tredje forsøk”. Albumet “Right around the corner” høstet svært gode kritikker da det ble utgitt tidlig i 2009, og kvaliteten holdt altså til den gjeveste prisen i norsk musikkliv.

Tore Andersen med Spellemannspris

Foto: Per Sveinson

Etter en lang kveld og natt med mange lykkeønskninger og gratulasjoner, ventet virkeligheten allerede søndag morgen med en tidlig flyavgang til Berlin for spillejobb.

I en kort kommentar på Facebook takket han søndag morgen fans og venner for all oppmerksomheten.

Les mer:

Tore nominert til "Spellemannsprisen 2009"

De nominerte til "Spellemann 2009" ble offentliggjort på Grand Hotel i Oslo mandag 25. januar. Blant listen over årets nominerte countryalbum, finner vi Tore Andersen med hans tredje plate, "Right around the corner".

"Dette var en veldig hyggelig overraskelse", sier Tore i en kommentar. "Spesielt med tanke på at albumet er spilt inn nærmest på dugnad fra gode kolleger, samt at jeg har produsert og skrevet materialet selv".

I klassen Country har Spellemannsprisjuryen, foruten Tore, nominert Jonas Fjeld & Chatham County Line for albumet "Brother Of Song", og Steff Nevers for hans "Closest To My Heart".

Etter en rekke førsteplasser på norsktoppen med låten "Goodbye blues" ga Tore ut albumet "Right around the corner" på Wilma Records i mars 2009. I pressen ble han hyllet som en "dreven og rutinert countryartist i den melodiske gaten" (Bergens Tidende). Stein Østbø i VG skrev: "Andersens stemme er varm, raus og ytterst velbehagelig, han skriver flotte låter som ikke er tvunget 100 prosent inn i countrysjangeren [...] og fyller lydbildet med organisk krydder av det sjeldent vellykkede slaget."

Tore kommer til Meråker Bluegrass og Køntrifestival i august

Nok en festivaljobb er booket for Tore i sommer, 7 til 9 august kan du se og høre ham i Meråker. Der stiller han med eget band, og deler scene med blant annet Steinar Albrigtsen og Ila Auto. Det er tredje gangen Meråker Bluegrass og Køntrifestival arrangeres, og som tidligere år arrangeres festivalen på Brenna Camping.

Tores "Goodbye Blues" video nå på NRKs "Country Jukebox"

Nå kan du både se og høre "Goodbye Blues" videoen på NRKs Country Jukebox. Send KLIPP 8306 til 1987. Tjenesten koster 5 kroner. For mer informasjon om Country Jukebox og deres sendetider, se:

Countrydag på Odden Gård utenfor Skien

Torsdag 6 august er det duket for "countrydag" på Odden Gård utenfor Skien. Dette er den første av tre dager i "Green Garden Gathering" festivalen, og på scenen står Tore Andersen sammen med en rekke kjente norske countrynavn. Hemisfair stiller sammen med Claudia Scott, Hilde Heltberg kommer, det gjør også Steinar Albrigtsen og Monika Nordli. Med tanke på det gode samarbeidet som er mellom disse artistene - de er ofte å høre på hverandres plater - er det lagt til rette for en skikkelig bra dag på Odden Gård.

Festivalen fortsetter fredag og lørdag med flere store norske navn, se plakaten.

Tore opptrer i Nashville

Som eneste skandinaviske artist opptrer Tore på den årlige konserten "AristoMedia Global Showcase" i Nashville 9 juni. Denne konserten er en del av "CMA Music Festival 2009", og er et samarbeid mellom den amerikanske Country Music Association (CMA) og AristoMedia. Sammen med Tore opptrer også andre håndplukkede artister fra Frankrike, England, Sveits, Australia og Canada.

Konserten ledes av Robert Reynolds, tidligere bassist i The Mavericks.

Musikkfestivalen i Nashville byr også på konserten "CMA Global Artist Party", som går av stabalen dagen før.

"Begge disse begivenhetene er hvert år høydepunkter for den verdensomspennende countrymiljøet", sier Jeff Walker, direktør for AristoMedia.

"Nashville er 'Music City', og betraktes som hjertet for all countrymusikk, og CMA Music Festival er en av verdens flotteste konserter. Det at disse artistene får reise hit og opptre er ikke bare en enestående mulighet for dem, men også for Nashville og hele det internasjonale musikkmiljøet."

Gratiskonserter og CD-signeringer i Arendal og Kristiansand

Fredag 3 april besøker Tore Andersen Amfi Arena i Arendal, hvor han holder en liten gratiskonsert og signerer CD-plater. Dagen etter, lørdag 4 april, er han i Kristiansand. Da tar han turen innom Country Music Import i deres butikk i Sørlandsparken. Tore håper så mange som mulig kan ta turen innom for å hilse på! Begge konsertene begynner klokken 14:00.

Flere festivaljobber i sommer

Tore får nok på gjøre på norske festivalscener i sommer. Ikke nok med at Norsk Country Treff i Breim skal besøkes, 20 juni spiller han også på Svartisen festivalen i Mo i Rana. Den første helgen i juli er han videre engasjert til å spille på Countryfestivalen i Vinstra. Med Green Garden Gathering og Meråker Bluegrass og Køntrifestival i august er Tore på plass på fem av sommerens store festivaler.

Les mer om disse festivalene:

Tore inn på B-lista på NRK P1

Tittellåta "Right around the corner" fra Tores nye CD er lagt til B-lista til NRK P1 fra og med 23. mars! Hør den på radio, eller på www.nrk.no.

Tore drar til "Norsk Country Treff" på Breim

Tore blir igjen å treffe på festivalen "Norsk Country Treff" som går av stabelen på Breim 9 til 12 juli. Sammen med Ottar "Big Hand" Johansen vil Tore bidra som konferansier begge dagene. Da blir det garantert også et gjenhør med noen av sangene fra hans nyeste cd Right around the corner. Tore blir også med på kirkekonserten lørdag.

Releasekonsert for ny CD

Mandag 9 mars inviterer Tore til en liten releasekonsert på Kampen Bistro i Oslo.

Utgivelsen av Tores nye CD Right around the corner skal feires.

Arrangementet begynnet klokken 20:00. Det er gratis inngang.