Tore Andersen

Tore Andersen: Sanger og låtskriver

Right around the corner

Her er pressens "dom" over Tore Andersens tredje CD-plate fra 2009.

Hvis du kommer over en anmeldelse eller annen artikkel om Tore, så er det flott hvis du sier fra til oss. Send en e-post til Webmaster, du finner adressen her: Kontakt

Anmeldelser på engelsk finner du her: Anmeldelser på engelsk

Dagbladet

Øyvind Rønning, Dagbladet, 16.03.2009: Tore Andersen er snart den eneste tradisjonelle country- artisten i Norge som ikke henvender seg til bensinstasjonsmarkedet. Utrolig nok er det 11 år siden forrige album, og det sier også litt om hans krav til skikkelighet.

Les mer på www.dagbladet.no

VG

Stein Østbø, VG, 17.03.2009: Siden tidlig nittitall har Tore vært en av to Andersen-er (den andre er Fredrikstads soulstrupe Odd-Rene) i norsk musikkliv med stemmer utenom det vanlige, men som aldri har fått den oppmerksomheten de fortjener.

Les mer på www.vg.no

Right around the corner (2009)

Bergens Tidende

Jan Arild Larsen, Bergens Tidende, 17.03.2009: Med den fengende radioslageren "Goodbye blues" i ryggen, kommer Tore Andersen galopperende med karrierens tredje album. Årene siden debuten i 1993 har han brukt godt. Tore Andersen fremstår i dag som en dreven og rutinert countryartist i den melodiske gaten. Ingen machotøffing som storegutta fra USA, mer en disiplinert og kultivert sanger av originalt materiale. Trivelig å lytte til!

Les mer på www.bt.no

Helgeland Arbeiderblad

Snorre P. Sjøvoll, Helgeland Arbeiderblad, 16.03.2009: P1s trofaste lyttere har for lengst stiftet bekjentskap med Tore Andersen. Dette er sanger med den rette countryfeelen og som det svinger av. Lyden er rein og pen med ikke altfor mye klang, noe som passer både Andersen og musikken hans. Andersen får meg til å tenke på John Hiatt og "Right around the corner" er rett og slett godt musikalsk handtverk.

Les mer på www.helgeland-arbeiderblad.no

Rootsy

www.rootsy.nu, 12.03.2009: Tore Andersen har en vinner. Ikke bare har han hatt en lengevarende radiohit med sangen "Goodbye Blues", en Everly Brothers-inspirert duett med Paal Flaata, han har også tryllet frem et generelt overlegent låtutvalg.

Les mer på www.rootsy.nu

Østlendingen

Geir Hovensjø, Østlendingen, 19.03.2009: Suveren country! På 16 år har ikke Andersen gitt ut mer enn tre album. Han har holdt seg i bakgrunnen, og når jeg ligger og hører på "Right around the corner" er det vanskelig å skjønne hvorfor. Det låter så riktig og stilrent og avslappet og smakfullt som det går an, og hvis jeg ikke visste noe annet, ville jeg trodd at dette var blant de amerikanske topputøverne. Fy, så bra!

Les mer på www.ostlendingen.no

Adresseavisen

Vegard Enlid, Adresseavisen, 24.03.2009: "Right Around the Corner" er et modent og tilgjengelig, men svært velkonstruert og velskrevet countryalbum ... Andersen beskjeftiger seg ikke med billige triks eller lefling med dansebandelementer - dette er gjennomarbeidet, ekte vare som aldri undervurderer lytteren, fra en låtskriver med hjertet på rett sted.

Les mer på www.adressa.no

Les også intervju med Tore på www.adressa.no

Hamar Arbeiderblad

Marit Elise Lyngstad, Hamar Arbeiderblad, 24.03.2009: Her er det veldig mye fin musikk å finne ... Andersen har en varm stemme med behagelig dybde som bærer de selvskrevne låtene godt. Arrangementene er gode og solide, plata bærer preg av å være grundig bearbeidet og gjennomtenkt.

Les mer på www.h-a.no

Oppland Arbeiderblad

Frode Hermanrud, Oppland Arbeiderblad, 27.03.2009: Det halvakustiske uttrykket kler både stemmen og stilen til Tore Andersen godt, og produksjonen, som både er nostalgisk og moderne på en og samme gang, er mesterlig utført av Andersen selv.

Les mer på www.oa.no

Bergensavisen

Tore Bø, Bergensavisen, 25.03.2009: Tore Andersen er en utmerket vokalist ... liker du ikke "Goodbye Blues" når du hører den på bilradioen, bytt bil! Den er bare en av godsakene på et album som vokser for hver avspilling ...

Les mer på www.ba.no

LiveCity

Jon Vidar Bergan, LiveCity, 30.03.2009: Dette er organisk, rotekte, troverdig musikk med gode tekster som ofte er skrevet av andre. 13 gode melodier som kompes av bl.a. mandolin og twangy gitar (ofte spilte av Lars Håvard Haugen fra Hellbillies), banjo, fele, steelgitar og tradisjonelle rockeinstrumenter. De lekre detaljene i lydbildet og Andersens behagelige stemme bidrar til å gjøre "Right Around The Corner" til en stor opplevelse.

Les mer på www.livecity.no

TrønderAvisa

Sigrun Bakken, TrønderAvisa, 21.04.2009: Alle som har ventet, har ikke gjort det forgjeves. Mannen presenterer et solid knippe meget gode countrylåter. Samtlige har Andersens signatur. Lytt og les, og du vil oppdage noen flotte tekster, levert rett fra låtskriverens hjerte. ... De fine tekstene forteller historier som kan hende hvem som helst og hvor som helst, og når de i tillegg framføres av en artist som innehar en særdeles varm og velklingende stemme, må det bli bra.

Les mer på www.t-a.no